Bærekraftig ozon-løsning til Hofseth Aqua

Normex har levert et komplett ozon-system for desinfisering av tanker, CO2-lufter og tilhørende rørsystemer til Hofseth Aqua i Tafjorden. Systemet skal håndtere alle avdelingene, både startfôring, påvekst og post-smolt.

– Frem til nå har vi bare kunnet vaske kar-overflatene innvendig. Det vi ser på som en utfordring er å få reingjort alt som er inne i kriker, kroker og rør og gjenbrukskretser. Der kan jo det potensielt ligge igjen biofilm og rester som kan bidra til smitte, sier Ole Magnus Melchior, Hatchery Manager, Hofseth Aqua.

Han legger til;

– Det å bruke ozon vil hjelpe til å rengjøre også disse områdene på anlegget. Skulle vi gjort samme jobben med bruk av kjemikalier, så ville det ikke være bærekraftig verken økonomisk eller miljømessig.

Michael Vadset, sales manager i Normex, forteller at de er glade og stolte over at Hofseth Aqua har valgt Ozon-system fra Normex.

– Med denne leveransen bidrar vi til økt biosikkerhet, og trygger produksjonen på anlegget her. Det at vi kan levere miljøvennlige løsninger til næringen vet vi er viktig, og det er vi veldig stolte over å kunne være med å bidra til, sier Michael Vadset i Normex.

 

 

Vadset forklarer hvordan systemet virker i grove trekk;

– I fra Ozon-rommet hvor ozonen blir produsert, har vi laget distribusjonsrør ut til de forskjellige avdelingene – og til hvert kar – slik at man kan bruke en felles injeksjons-skid og koble seg på hvert enkelt kar som skal behandles, sier han.

– Dette gjør det veldig enkelt for brukerne, og en effektiv metode for å trygge både biosikkerhet og produksjon på anlegget, forteller Michael Vadset, sales manager i Normex.